• Geweldige droom trainingen
  • Snel en persoonlijk contact
  • Gratis basis informatie
  • Dromen geven inzicht
Home » Droom » Letter H

Letter H

Haar    

Dromen of een visioenen over je haar gaan over je seksualiteit, ijdelheid, sensualiteit, passie en je voorkomen. Het haar vertelt heel veel: over je persoonlijkheid en je voorkomen; de manier van haardracht is dan ook heel belangrijk; zit je haar netjes gekamd of geklit, heb je kort haar of juist lang, dit vertelt hoe je je op dit moment voelt.

Lang haar in je droom of visioen vertelt je over moederlijke of vaderlijke gevoelens, de warmte, maar ook de drang om iemand of jezelf te verzorgen. Een andere uitleg is dat je graag iemand lief wilt hebben, of geliefd wilt zijn, huisje boompje beestje gevoelens koestert.

 

Zit je haar opgestoken, in een knotje of in de war dan vertelt het je over onzekerheid en verwarring in de liefde, relatie, werksituatie, of thuissituatie, maar het kan ook zijn dat je niet helder nadenkt. Kort haar in je droom of visioen vertelt je dat de vrouwelijke en mannelijke energie in balans is, goede ideeën en mogelijkheden komen je kant op. Je weet precies waarnaar je op zoekt bent en hoe je er moet komen.

Knip je je haar af in je droom of visioen dan vertelt het je over verlies aan kracht en zelfvertrouwen. Een andere uitleg is dat je een deel van je persoonlijkheid, gevoel, ideeën, mogelijkheden of karakter bent verloren. De andere kant van de uitleg is dat je bewust dingen loslaat, verandert en aanpast in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je op dit moment naar je ratio luistert en niet naar je ware gevoel (het hart).

Zie ook hoofd, schedel, kaal scheren pruik, haarlak, kapper, haarföhn schaar masker 

 

 

Kam of borstel je je haar in je droom of visioen, dan vertelt je dit dat je nieuwe ideeën en zienswijze aan het onderzoeken en evalueren bent. Je bent dingen op een rijtje aan het zetten in een situatie. Een andere uitleg is de bewustwording van je seksualiteit, mannelijke en vrouwelijke kracht.

Ruik je aan je haar in je droom of visioen dan vertelt het je over seksuele aantrekkingskracht, veranderingen, opwinding en behoefte aan seksuele stimulatie.

 

Raakt iemand je haar aan in je droom of visioen dan vertelt het je dat je iemand op spiritueel-, ziels- en/of geliefden niveau probeert te bereiken. Verlangen naar geborgenheid, moederlijke of vaderlijke liefde zijn op dit moment belangrijk in je leven.

Dromen of visioenen over kaal zijn, haar verliezen vertelt je het los laten van oude vast patronen en gewoontjes. Een andere uitleg is het gevoel hebben van het verlies van je seksualiteit, mannelijke en vrouwelijke kracht - onbalans ervaren tussen wie je bent en wie je wilt zijn. Onzekerheid, schaamte en angsten worden aangeraakt bij het verliezen van je haar in je droom.

 

Dromen of visioenen over haar verliezen terwijl je in je waakbestaan hier ook echt mee te maken hebt; vertelt je over bewustwording van het feit dat het zo is- angst, verdriet, emoties, gevoelens, stress en burn-out, ziekte enzovoorts hebben hierop invloed. Zie ook hoofd, schedel, kaal scheren pruik, haarlak, kapper, haarföhn schaar masker

 

 

 

 

 

  

 

Haard, Kachel, Vuurkorf

Dromen en visioenen over een haard, haardvuur, vuurplaats, vuurkorf vertelt je de warmte vanuit je diepste zelf. Het vuur weerspiegeld je verlangens, je dromen, je wensen en de manier waarop je jezelf uit. Het weerspiegeld je pure en ware ik. Hoe harder het vuur brand hoe harder je stroomt in het leven en je situatie. Een andere uitleg is dat een kampvuur haard, haardvuur, vuurplaats, vuurkorf staat voor bescherming en ondersteuning vanuit het hiernamaals.

 

Nog een andere uitleg is dat het kampvuur, haardvuur staat voor passie, genegenheid en liefde, weerspiegeling of projectie is woede, angst, verdriet, agressie en stress die je niet de baas kunt en die je moet uiten. Een andere uitleg is, dat er iets ouds is in je leven plaatsmaakt voor iets nieuws en eerst moet afbranden voor dat je opnieuw kunt bouwen.

 Een alternatieve uitleg is, dat je manier van denken aan het veranderen is. Je ondergaat een innerlijke transformatie; je hebt het innerlijke vuur onder controle. Nog een andere uitleg is, dat haard staat voor je drive en motivatie, kracht en passie voor het leven. Zie ook vuur, kampvuur, warmte,Barbecue huis, woning avond Droomwandelaar Training

 

Dromen over een kampvuur, openhaard vertellen je over de warmte van je hart, de warmte van binnenuit, de warmte die je uitstraalt naar anderen of in jezelf. Een andere uitleg is dat de openhaard, haard, haardvuur de motor van je leven, je bewustzijn of je hart vertegenwoordigen. Als je droomt of een visioen hebt over een openhaard, haard, haardvuur vertelt dit je dat je moet delen en dat je behoefte aan gezelschap hebt in het leven.

Je zou je misschien wat meer moeten openstellen naar anderen, en ze toelaten om je beter te leren kennen. Een alternatieve uitleg is dat een openhaard, haard, haardvuur staat voor innerlijke twijfel, woede en onrust, het vuur van je hart is op dit moment in je leven aan het branden. Een alternatieve uitleg is, dat je manier van denken aan het veranderen is. Je ondergaat een innerlijke transformatie; je hebt het innerlijke vuur onder controle. Nog een andere uitleg is, dat haard staat voor je drive en motivatie, kracht en passie voor het leven.   Zie ook vuur, kampvuur, warmte,Barbecue huis, woning avond Droomwandelaar Training

 

Blus je de kampvuur openhaard, haard, haardvuur dan vertelt dit dat je zelf ook een einde maakt aan verkeerde relaties of vriendschappen. Een andere uitleg is dat je zelf uitgeblust bent, het vuur is gedoofd, je hebt geen energie meer. Nog een andere uitleg is dat de openhaard, kachel, verwarming de manier hoe je in het leven staat en/of in de situatie staat weerspiegeld. Het kan zijn dat er dingen niet meer stromen, dingen niet meer lopen zoals je had gehoopt enzovoorts. Beperkt voelen in de situatie, beperkt voelen vanuit je diepste bron, je basis.

Geblokkeerd voelen en/of dat alles je is ontnomen- bekijk de situatie eens vanuit een ander visie- misschien blokkeer je onbewust zelf de stroming enzovoorts. Een alternatieve uitleg is, dat je manier van denken aan het veranderen is. Je ondergaat een innerlijke transformatie; je hebt het innerlijke vuur onder controle. Nog een andere uitleg is, dat haard, kampvuur, openhaard staat voor je drive en motivatie, kracht en passie voor het leven.  

 

Een warm kampvuur, openhaard, haard, haardvuur in je droom of visioen vertelt je dat je gelukkig bent met de situatie of dat je beloningen zult ontvangen voor je harde werken. Een andere uitleg is dat je hart zich opent en verwarmt zodat je nieuwe kansen aan kunt pakken. Nog een andere uitleg is dat de openhaard, haard, haardvuur de manier hoe je in het leven staat en/of in de situatie staat weerspiegeld. 

 

Dromen of visioenen over het jezelf verbranden aan een, kampvuur, openhaard, haard, haardvuur vertellen je dat je ergens boos en verdrietig over bent, je opgepropte woede komt tot uiting. Als je droomt of een visioen hebt over een openhaard, haard, haardvuur vertelt dit je dat je moet delen en dat je behoefte aan gezelschap hebt in het leven. Je zou je misschien wat meer moeten openstellen naar anderen, en ze toelaten om je beter te leren kennen. 

Een alternatieve uitleg is dat een kampvuur openhaard, haard, haardvuur staat voor innerlijke twijfel, woede en onrust, het vuur van je hart is op dit moment in je leven aan het branden. Of je het onder controle hebt weet je alleen zelf. Een alternatieve uitleg is, dat je manier van denken aan het veranderen is. Je ondergaat een innerlijke transformatie; je hebt het innerlijke vuur onder controle. Nog een andere uitleg is, openhaard, haard, haardvuur staat voor je drive en motivatie, kracht en passie voor het leven.  Zie ook vuur, kampvuur, warmte,Barbecue huis, woning avond Droomwandelaar Training

Hagel

Dromen of een visioen over hagel vertellen je over de manier van communiceren, in het leven staan, remmingen, dingen hard en onvoorzichtig bekijken, scherp en koud, maar onbetrouwbaar. Een andere uitleg is dat de tranen die je hebt gehuild in het verleden nu omgezet zijn in een blijvend koude manier van emoties.

Je kunt ook denken aan afsluiten van je gevoelens en gedachtes en je onverschillig kunnen voelen, eenzaam of genegeerd door andere mensen. Hagel weerspiegeld hoe je voelt, hoe je in het leven en/of in de situatie staat. Isolement, vastzitten, beperkt worden, tegenwerking en geen mogelijkheden zien.

Nog een andere uitleg is dat hagel staat voor kleine obstakels overwinnen, waarmee je tot nu toe moeite had. Als alternatieve uitleg kan de regen ook de uitdaging vertegenwoordigen om jezelf te zijn, je innerlijke kind die wil spelen en het out of the box toe te laten in je leven. Bekijk het eens anders dan dat je voorheen hebt gedaan; bewustwording van het feit dat je dingen, situatie ook anders kunt benaderen. Zie ook Weer Regen, Onweer, Sneeuw. 3 Snelle Droom Tips    

  


Hallucinatie

Als je een droom of visioen hebt over een hallucinatie vertelt dit over de dingen die je zou willen hebben, verbeeldingen, je dromen en je wensen, je verwachtingen maar ook je angsten die je moet overwinnen en onderzoeken in je leven. Je wordt je bewust van je angsten en dromen zodat je dit kunt ondergaan en met succes kunt volgroeien.

Een andere uitleg is waarheid, het zien van je innerlijke demonen, geesten, en oerdieren, de wetten van de aantrekkingskracht zowel positief als negatief. De groei die je op dit moment meemaakt geeft je inzichten en duidelijkheid en laat alle waarheid zien. Zie ook droomangst,magie, Droom Visualisatie  De kracht van droommantra's

 


Hand

Dromen of visioen over handen vertellen je over de manier van contact maken met alles om je heen, de hand zendt prikkels uit, zowel positief als negatief. Een andere uitleg is dat de hand een spiegeling of reflectie is van de energie van de gever en ontvanger. Nog een andere uitleg is de weerspiegeling tussen de grenzen en de verbinding die je maakt tussen mensen en het hiernamaals.

De linker hand in je droom of visioen vertelt je over het creatieve gevoel, de uitingen, en niet te vergeten de emoties.

De rechter hand in je droom of visioen is dan ook je gevoelshand, en geeft je intenties en je gevoel weer.

Dromen of visioen over een gebroken hand vertellen je dan ook over verbroken verbindingen, negatieve energie uitzenden of je grenzen niet aangeven. Zie ook zwaaien, duim, voeten, hoofd, hart, vingers oksel, ogen benen, billen, bloed, buik borsten, anus, vagina, penis, Droom Meditatie Training

 

 

 

 


Handicap, Beperking

Het hebben van een handicap gaat over je beperking in je functioneren en communiceren. Een andere uitleg is dat je jezelf onderschat, verkeerd beoordeeld, dat je jezelf verminkt, maar je kunt meer dan je denkt en je kracht is groter dan je wensen. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt dat er iets is in je leven dat je is ontnomen. Zie ook rolstoel ziek, ziekenhuis arts en specialist  Omgaan met nachtmerries Droom Yoga

 

 


Handleiding, Gebruiksaanwijzing

Een visioen of droom over een handleiding of gebruiksaanwijzing vertelt je over je innerlijk, je karakter en je manier van denken, de ik persoon, communiceren en de wijze hoe je daarmee omgaat of hoe je er mee moet omgaan, welke aspecten je nog niet hebt ontdekt of kunt leren. Het maakt niet uit van welk apparaat, ding of dergelijke je een handleiding of gebruiksaanwijzing leest want het gaat altijd over jezelf en je ontwikkelingen in het leven. Zie ook schrijven, krant, lezen, pen, potlood, nieuws, tijdschriften, magazines papyrus veer, oude geschriften.

 

 


Handtekening

Als je handtekening voorkomt in je droom of visioen vertelt dat over instemming en acceptatie van een bepaalde voorwaarde of situatie. Je neemt de leiding en verantwoordelijkheid voor de acties in je leven. Deze droom is tevens een indicatie van je blijk van goedkeuring, tevredenheid over iets. Een alternatieve uitleg is dat je volwassen bent geworden of dat je je volwassen gedraagt in een situatie in je leven. Zie ook schrijven lezen, pen, potlood oude geschriften akte, autoriteit, document Afstemdagboek Dromendagboek 

 

 

 


Hart

Dromen of een visioen over het hart gaan over je ware ik, je ware gevoelens, je ware emoties, het kloppende centrum van het leven en van je bestaan. Vanuit je hart neem je beslissingen, dus deze droom of visioen gaat over je gevoel, de ware ik en je zelfbeeld, maar ook de romantiek, vriendschappen en geliefde die je altijd in je hart meedraagt. Een andere uitleg is dat je gebrek hebt aan energie, geestelijke ziekte, uitputting, emoties die niet tot uiting zijn gekomen, en pijn en verdriet dat losgelaten mag worden. Zie ook voeten, hoofd,hart, huid benen, billen, buik borsten, anus, vagina, penis, ingewanden

 

 

Dromen of een visioen over het pijn doen van je hart vertellen je niets meer dan het loslaten van oude emoties, geliefden, verlies van geliefden, geestelijke ziekte, verwijderingen en verdriet. Je moet echt je verdriet een plek gaan geven.

 

Een operatie aan het hart, of het verwijderen van je hart vertelt je dat je problemen, oude vriendschappen, relaties en emoties aan het verwijderen bent. Je haalt de pijnlijke delen uit het kloppende centrum van je bestaan, en gaat daardoor op dit moment door een heel diep en vaak emotioneel dal. Een andere uitleg is dat dit staat voor jezelf pijnigen, je doet jezelf veel meer verdriet en pijn dan nodig is. Zie ook voeten, hoofd,hart, huid benen, billen, buik borsten, anus, vagina, penis, ingewanden

 

  

 
Haven

Dromen of een visioen over het zien van een haven vertellen je over de manier van aan de wal komen. Je wensen en dromen kunnen werkelijkheid worden, en zullen zich verder ontwikkelen. De haven is de navel van het menselijke leven, de ziel van het hart en lichaam.

 

Als je de haven verlaat met een boot in je droom of visioen vertelt dit je dat er een eind aan een project is gekomen. Nu ben je op weg naar je baarmoeder om je opnieuw te kunnen ontwikkelen en te groeien tot je klaar bent om dingen anders te proberen.

 

Is de haven gesloten in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je nog even moet wachten met aanmeren. Je bent nog niet klaar voor de volgende stappen in je leven of dat de tijd nog niet rijp is om gezien te mogen worden.

 

Heb je een visioen of droom je van een lege haven dan gaat het over gevoelens van weinig innerlijke steun, de navel van het lichaam wordt niet gesteund en je moet eraan gaan werken voor je verder kunt met jezelf ontplooien.

 

Een visioen of droom over een haven die vervallen of kapot is vertelt je dat de basis van het lichaam is gebroken, je bent uit balans, problemen en tegenslag komen op je pad als je met deze wensen doorgaat, ongezondheid neemt de overhand in je leven.  Zie ook boot, schip zielboot, water strandwarmte, winter weer en wind, kou, sneeuw, ijzel, regen, zon, herfst, regenboog, storm, hagel zomer,steigervakantie, reis   

 

 

 

 

 

Hek, Schutting

Dromen en visioenen over een hek of schutting vertegenwoordigen de persoonlijke grens, bescherming en afbaken van jezelf en je omgeving. Een andere uitleg is dat een hek of schutting beperkingen, obstakels en blokkades aangeeft of kunt ervaren in het leven. Een andere uitleg is dat er een barrière je hindert in je persoonlijke en innerlijke groei en dat je daardoor niet vooruit kunt. Een andere uitleg is dat je gewend geraakt zou kunnen zijn aan oude gewoontes en aan een manier van leven. Zie ook deur, arcadeboog, poort Droomtuinje Droom bescherming muur  

 

 


Helikopter

Dromen of visioenen over een helikopter vertellen je dat je tot grote hoogte stijgt, boven je eigen kunnen uit, dat wat je dacht dat niet mogelijk is toch voor de hand liggend lijkt te zijn. Een andere uitleg is het snel succes hebben met nieuwe ideeën en kansen. De helikopter verwijst naar het denkvermogen, en de mogelijkheden die daardoor naar je toe komen. Een andere uitleg is dan ook juist onderdrukking, tegenslag, stress en geestelijke problemen waardoor je je niet kunt concentreren of heldere conclusies kunt trekken.

Stort de helikopter neer in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je vooral geestelijk uitgeput bent, je hebt de obstakels niet overwonnen, je het gevoel dat je bijna letterlijk crasht of compleet onder uitgaat. Zie ook vliegtuig, reizen  tram, trein,  Je slaapplek beïnvloed je dromen Dagdromen

 

 

 

 

Herfst 

Dromen en visioenen waarin de herfst voorkomt vertelt je over stilstand, naar binnen keren, terugtrekken en stille periode. Tijd nemen voor het rijpen van je dromen en wensen. Het vervalen van de cyclus van het leven, het vervalen, de dood en de wedergeboorte, het einde en het nieuwe begin. Bescherming en ondersteuning.

Een andere uitleg is dat je een beetje dieper moet graven, onderzoeken en tijd nemen om dingen, situatie een plek te geven en/of goed te beoordelen. Een spirituele uitleg is het verbinden met het hiernamaals, gidsen, helpers en ondersteuners. Halloween, Sluier tussen alle dimensies, Allerheiligen en Allerzielen. Een andere uitleg is overleven, klaar maken voor het nieuwe en stilte tijd aantrekken. Zie ook Herfst dromen, Denneappel, bomen, natuurSlapen met de donkere dagen  Seizoenen dromen

 

 

 

 

 

 

Hiërogliefen

Als je een visioen of droom het over hiërogliefen vertelt het je boodschappen uit het verleden, het onbekende, je vorige leven. Een andere uitleg is dat je problemen en dingen die gebeuren, moet uitzoeken en ontwikkelen, oplossen in je leven. Een alternatieve uitleg is dat hiërogliefen staan voor communiceren met het hiernamaals. Een alternatieve uitleg is dat er een boodschap voor je verborgen ligt uit het verleden die je nu zal helpen te ontwikkelen en te transformeren in je leven.

 

Ben je in je droom of visioen zelf hiërogliefen aan het schrijven, dan vertelt het je dat je wilt communiceren met het hiernamaals, je voorouders of met je vorige levens zodat je het leven beter kunt begrijpen. Een andere uitleg is dat je je problemen en geschiedenis wilt bewaren, vastleggen, om je deze later te kunnen herinneren en te kunnen groeien en ontwikkelen.  Zie ook Egypte, piramide farao doodskist, Maya scarabee magie en spiritueel  overlijden, nachtmerries mummie begraven,Vorige levens papyrus Droom Meditatie Visioen Kristallen Leylijnen dromen goden en godinnen

 

 

  

Hitte

Als je hitte voelt in je droom of visioen vertelt dit je over gevoelens van schaamte over je emoties, je karakter. Een andere uitleg is de puurheid en creatieve energie en aandacht schenken. Een alternatieve uitleg is dat je hart, gezin, familie, oplossingen of acceptatie gaat je zien, die te maken hebben met je gevoelens.  Zie ook warmtewinter zomer, regen, herfst, regenboog, zon, storm, hagel sneeuwstorm, sneeuwpop, sneeuwkristal, bevriezen

 

 


Hoer, Prostitué, Tippelaar, Lichte zeden

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je een hoer, prostitué, tippelaar en/of lichte zeden bent, vertelt dit over de behoefte aan meer seksuele vrijheid of seksuele macht in je huidige leven of relatie. Je zou minder geremd willen zijn, nieuwe dingen uitproberen of zelfs je seksuele grenzen willen verleggen. Een alternatieve uitleg is dat je een vorm van schuldgevoel met je meedraagt, en een negatieve houding hebt ten opzichte van relaties. Je zou moeite kunnen hebben om liefde en seks te combineren. Soms heb je liever de lusten dan de lasten van een relatie. Zie ook Callgirl, seks dromen seks en sensueel 

 

 

 

 

Hoefijzer

Dromen en visioenen over een hoefijzer vertelt je iets over de manier waarop je vooruitgaat in het leven en/of de situatie waarin je zit. Als alternatieve uitleg geeft de hoefijzer voorspoed en nieuwe dingen, geluk, energie, mogelijkheden, succes weer.  Nog een andere uitleg is dat het hoefijzer de energie vertegenwoordigd die je stopt in projecten, wensen en ideeën.

 

Daarnaast vertelt de hoefijzer de verbinding met het paard en pony die op dit moment een belangrijk onderdeel zijn van je leven en/of de situatie waarin je zit. Nog spirituele uitleg is dat een hoefijzer de verbinding vertegenwoordig met de planeet, het aarde, de balans, je bron, je basis, je wortels enzovoorts.  Hoe je in het leven staat, wat je blokkeert en/of wat er voor zorgt dat niet volledig in balans bent en/of daar waar je ondersteuning bij nodig hebt. 

Zie ook paard, pony en dieren spiritueel Waarom dromen we vaak over dieren? Droomwandelaar  Leven vanuit de droombron Droomverbindingstips uit de natuur Hartgericht dromen   


Homo

Dromen en visioenen over homoseksualiteit hebben voor veel mensen een hele persoonlijke boodschap en het is dan ook bijna niet algemeen te vertalen. Dit soort dromen en visioenen kunnen een persoonlijke ervaring zijn die je prachtige zielskleuren weerspiegelen, het kan uit de kast komen weerspiegelen, jezelf ontdekken en/of zelfs de innerlijke balans vinden. 

 

Een droom of visioen waarin je homo bent, vertelt je over de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie, samenwerking en overwinning op je innerlijke twijfels, en acceptatie. Een andere uitleg is liefde voor jezelf en zelfacceptatie hebben voor je meest diepe gevoelens.

Als je je niet prettig voelt bij homoseksualiteit in je droom dan duidt dit op angst of maak je je zorgen over je mannelijkheid of vrouwelijkheid, je zou onzekerheid kunnen ervaren in relatie tot het andere geslacht.

 Zie ook spiritueel en alternatief  De kracht van droommantra's seks dromen seks en sensueel  Spiegeltje aan de droom wand Droom bescherming

   

 

 

 

 

 

Hoofd 

Dromen en visioenen over je hoofd vertellen je over de manier waarop je in het leven staat. Het weerspiegeld dat wat je wilt presenteren ( uiterlijke verschijningsvorm). Hoe je de rest van de wereld wil laten zien en/of hoe jij wilt dat de wereld/jezelf neer zet. Als het ware is je hoofd je visitekaartje maar tegelijkertijd ook je blinde vlek, je schaamte, je geschiedenis, je heden en je masker en je leerdoelen.

Het vertelt je ook iets over de manier waarop je communiceert met zowel jezelf als iedereen die erbij betrokken is. Je hoofd weerspiegelt je zielskleuren, de meest pure ik; dat wat verborgen blijft voor de buitenwereld maar voor jezelf compleet mag stralen en opent vanuit je hoogste intenties en goed. Daarnaast is het de schaduwzijde van je leven en/of de situatie waarin je zit, zelfreflectie en innerlijke zoektocht. Zie ook haar, hoofddoek, muts, hoed, hart, praten, communiceren Masker zielskleuren dromen Droom Meditatie

 

 


Hoofddeksel, Muts, Hoed, Pet

Dromen en visioenen over een muts, hoofddeksel, pet of hoed vertellen je hoe je wilt overkomen, je ware ik of je persoonlijkheid ( zielskleuren) die je wilt profileren. Een andere uitleg is het verbergen van je seksualiteit en gevoeligheid - onzekerheid en verstoppen van je ware zelf, je bron en je basis. Nog een andere uitleg is macht, en rijkdom en bewonderd willen worden.

 

Visioenen of dromen over het verliezen van je hoofddeksel, muts, pet of hoed vertellen je dat je een deel van je ware zelf bent verloren, of dat je opzoek bent naar wie je bent. Het kan ook vertellen dat je een nieuwe ik heb gevonden en/of opzoek bent naar een ander deel van jezelf, de bron, de basis, je zielskleuren. Een alternatieve uitleg is het overwinnen van obstakels en tegenslagen doormiddel van jezelf zijn en terugkeren naar je natuurlijke lichamelijk verschijningsvorm.

 

Dromen of visioenen over het hebben van een nieuwe hoofddeksel, muts, pet of hoed voorspellen je veranderingen, mogelijkheden accepteren. Maar ook nieuwe kansen, die je een hogere, andere en betere status gaan geven.  Een andere uitleg is dat je bewust wordt van je nieuwe ik, je bron en je basis, je zielskleuren, je voorkomen, je ware zelf, waardoor je jezelf iets nieuws wilt aanmeten om je vernieuwd te profileren. Zie ook haar, hoofddoek, pet, hoed, hart, kleding, mode Masker zielskleuren dromen Droom Meditatie  

 

 

 
Hoofddoek

Dromen of visioen over een hoofddoek vertellen je over de weerspiegeling of zelfreflectie tussen, kracht en uniekheid. Een andere uitleg is het zoeken naar jezelf, je bron, je basis en/of de karaktereigenschappen van een man en een vrouw.  Een andere uitleg is dat er sprake is van twijfel, of dat je misschien onzeker bent over je genomen besluiten en beslissingen. Een alternatieve uitleg is dat je behoefte hebt aan moedergevoelens, warmte, geborgenheid, en ondersteuning. Nog een andere uitleg is dat een hoofddoek ook je zielskleuren kunnen weerspiegelen die tot uiting mogen komen. Zie ook haar, pet, hoed, hart, tulband suiker feest spiritueel, kleding, mode Masker zielskleuren dromen Droom Meditatie 

 

 

 


Horloge, Zakhorloge

Als je een horloge of zakhorloge ziet in je droom of visioen vertelt dit je, dat je wat onbezorgder en spontaner mag zijn en goed voor jezelf moet zorgen. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je kort gehouden wordt. Een andere uitleg is dat je graag controle wilt houden in je leven, en dat je daardoor dingen en mogelijkheden die spontaan komen, mist in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je horloge aangeeft dat je je bewust bent van je mogelijkheden in het leven.  Zie ook klok, tijd, alarmjuweel ketting, goud, zilver,  diamant, bergkristal, kristallen.

 

 

 


Hotel

Als je droomt of een visioen hebt over een hotel, betekent dit nieuwe geestelijke inzichten of een verschuiving in je persoonlijke identiteit in je leven. Je moet afstand nemen van je oude gewoontes en oude manier van denken en nieuw kansen aannemen. Een hotel weerspiegeld je hart, je basis, je gevoel, je intuïtie en je ziel. Een andere uitleg is dat je simpelweg even wil ontsnappen aan je dagelijkse leven en graag verzorgd zou willen worden of het vakantiegevoel willen ervaren. Een alternatieve uitleg is dat je graag erkenning wilt in je leven.  Zie ook bank, sofabedwoning flat, kot, kelder garage, wc toilette, badkamer, slaapkamer, woonkamer 

 

Een andere uitleg is dat je op dit moment niet in staat bent te aarde, jezelf te vestigen, op één plek te willen zijn en/of niet in een bepaalde situatie willen zijn. Nog een andere uitleg is jezelf terug trekken uit een te druk leven en/of wereld vol met verplichtingen en stress momenten enzovoorts. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat een hotel ook een tijdelijk oplossing vertegenwoordigd een van A naar B moment - dit kan op verschillende manieren worden ervaren zowel positief als negatief. 

 

Dromen of visioenen dat je in een hotel woont, vertellen je dat je vooruitgang wilt maken met betrekking tot je hart, je ware zelf, je moederlijke en verzorgende kant. Het vertelt je ook dat je veel persoonlijk bagage meeneemt uit het verleden, zoals niet verwerkte problemen, angsten en obstakels.

 

Een hotel weerspiegeld je hart, je basis, je gevoel, je intuïtie en je ziel. Een andere uitleg is dat je op dit moment niet in staat bent te aarde, jezelf te vestigen, op één plek te willen zijn en/of niet in een bepaalde situatie willen zijn.

Nog een andere uitleg is jezelf terug trekken uit een te druk leven en/of wereld vol met verplichtingen en stress momenten enzovoorts. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat de hotel ook een tijdelijk oplossing vertegenwoordigd een van A naar B moment - dit kan op verschillende manieren worden ervaren zowel positief als negatief. Zie ook bank, sofabedwoning flat, kot, kelder garage, wc toilette, badkamer, slaapkamer, woonkamer      

 

 

 


Hout, Houtstapel

Wanneer je droomt of een visioen ziet over hout vertelt dit dat je je wat stijf of dood en emotieloos voelt; je reageert misschien puur op de automatische piloot. Je zou ook simpelweg dingen kunnen doen waar je eerst goed over nadenkt en niet als een kip zonder kop redeneren.

Een droom of visioen over een houtstapel, vertelt je over onbevredigende zaken en misverstanden in de liefde. Een alternatieve uitleg is dat je jezelf emotionele pijn aandoet, omdat je bepaalde aspecten van je karakter hebt afgezaagd, en dit nu los naast je hebt neergelegd. Je wilt hier niet meer aan terugdenken; hout staat namelijk voor onze ruggengraat en vormt de basis van het leven. Zie ook zaagsel, hout, houtstapel, klusser, werkplaats,  garage,  werf  boom, Kachel Bos  

 

 


Huid

Een droom of visioen over je huid vertelt je over bescherming of het afschermen van je innerlijke zelf. Het dient als een fysieke barrière die je voor jezelf hebt gemaakt en hoe dicht je anderen tot jezelf toelaat. Een alternatieve uitleg is dat deze droom aangeeft dat je misschien wat oppervlakkig en bevooroordeeld bent in het leven. Zie ook huidcreme make-up voeten, hoofd,hart, huid benen, billen, buik borsten masker, gezichtsbeschildering, vervellen Masker zielskleuren dromen

 

 


Huilen

Als je droomt of een visioen hebt dat je huilt, duidt dit op de bewustwording van een uitbarsting van je gevoelens, problemen die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie die je niet of moeilijk kunt overwinnen. De uitlaatklep om je angsten en frustraties, woede, gevoelens en emoties iets meer in balans te laten komen.

 

Een alternatieve uitleg is dat je je bewust bent van de gevoelens van jezelf en/of je partner, geliefde, familie en vrienden. Het kan zelfs zo zijn dat je probeert deze emoties mee te dragen in je leven.

Een andere uitleg is dat huilen een weerspiegeling van los laten van ongezonde problemen en situaties vanuit dit leven en/of een vorig leven. Als alternatieve uitleg kun je huilen verklaren als krachtig zijn, opkomen voor jezelf, grenzen aangeven en het nieuwe in je leven toelaten. Innerlijke genezing en spirituele ondersteuning ervaren vanuit de diepste kern van je wezen en/of waarmee je een verbinding voelt.

Daarnaast staat huilen voor je pure, rauwe ik, ziel, bron, je basis en/of je deze aan jezelf en/of de buitenwereld wil laten zien. Zie ook bedroeft, gejammerverdriet, emoties tranen, tranen, Sterrenkijkertjes zielskleuren, tiener emoties

    


Huifkar

Dromen of visioenen over de huifkar vertellen je over creatieve en vrije oplossingen voor je nieuwe innerlijke reis. Een ander uitleg is dat de huifkar staat voor de hoeveelheid bagage die je meeneemt tijdens de reis die je aan het maken bent.

Nog een andere uitleg is het ware hart, je ware gevoel, je huis of thuis te noemen; je gaat verhuizen, veranderingen en nieuwe kansen dienen zich aan. Een alternatieve uitleg is dat de huifkar staat voor eigenwaarde, anders willen of kunnen zijn, je ware hart vinden, vrijheid willen ervaren, daar waar anderen afhaken zie je mogelijkheden liggen. Zie paard, ezel vakantie, bagage, trein, verdwalen, fiets, tas, weg.

 

 

 

 

 

Huis 

Dromen of visioenen over het huis vertellen je over een project, de spiegeling van je ware ik, het hart, je eigen zelf, je geest en ziel en je karaktereigenschappen, de verschillende kamers zijn dan ook de aspecten van je geestelijke toestand, je ziel en je persoonlijkheid. Een andere uitleg is dat het huis je verleden, je heden en je toekomst weerspiegelt.

Het vertegenwoordigt je hart en hoe je in de situatie waarin je zit staat- hoe je je voelt, wat je ervaart en hoe je jezelf profileert. Jij bent als het ware je huis, je spiegelt alles op je huis, dus als dit op (on) bewust niveau negatief is dan ervaar je dit ook negatief, is het positief dan voelt de droom of visioen ook anders aan.   

 

Dromen en visioenen over een huis dat helemaal leeg is duidt op een zeker gevoel van onzekerheid, twijfels en laster; je bent alles waar je aan vast hield verloren. Het opruimen van je huis in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je je hart aan het opruimen bent, geestelijke rust aan het scheppen bent. Je bent je verleden aan het verwerken en met zelfverwezenlijking of zelf-verbetering laat je de oude gewoontes los, je bent klaar voor nieuwe dingen. Zie ook Droomtuinje werkplaats, garage, wc toilette, badkamer, slaapkamer, woonkamer  Welkom in je droomhuis bank, sofabed, hotel, zolder Boerderij woning flat, kot, eten tuin, moestuin keuken schuur, samen wonen, kelder Training

 

Dromen of visioenen over een bewegend huis vertellen je dat je een fase van geestelijke, emotionele, lichamelijke en financiële verandering doormaakt. Dit kunnen zowel positieve als negatieve veranderingen zijn.

Dromen of visioenen over een kapot of beschadigd huis vertellen je dat je je aangevallen voelt, emotioneel het niet meer aankunt, geestelijke tegenslag, misschien een verbroken relatie, vriendschap, of een overleden geliefde. Een andere uitleg is dat je misschien karaktereigenschappen, emoties, angsten hebt verstopt en nu komen deze toch weer naar boven, je moet dit overwinnen en loslaten.

 

Een vervallen of oud huis in je droom of visioen vertelt je dat je een oude en misschien toch wat versleten reactie of denkwijze hebt. Een andere uitleg is dat je nog sterk de behoefte voelt om terug te denken aan het verleden, dat wat was maar nu niet meer relevant is; het wordt tijd dat je meegaat met de tijd, en je klaarmaakt voor het heden.

 

Het bouwen van een huis, of een nieuw huis vertelt je over nieuwe gedachtes, nieuwe energie, en vooral nieuwe kansen vinden, je hebt je ware hart gevonden en gaat daar nu naar handelen zodat er veel voorspoed in je leven kan komen. Zie ook Droomtuinje werkplaats, garage, wc toilette, badkamer, slaapkamer, woonkamer  Welkom in je droomhuis bank, sofabed, hotel zolder  Boerderij woning flat, kot, eten tuin, moestuin keuken schuur, samen wonen, kelder Training    

Hunebed

Als we dromen of een visioen hebben over een hunebed duidt dit op het één worden met de aarde, de natuur en zijn schoonheid, de magie en het geloven in de wedergeboorte. Een andere uitleg is dat de hunebedden een zuivere en heilige plek vormen, om je verdriet uit het verleden los te laten en aan de aarde mee te geven. Zie ook graf, dood, nachtmerries en angst, geschiedenis droom dna spiritueel 

 

Hunkeren

Dromen of visioen waarin je hunkert naar iets of iemand, vertelt je over een leegte in je leven die je graag opgevuld wilt hebben ten kosten van alles. Een andere uitleg is dat je oude gewoontes en gevoelens onderdrukt, niet wilt uiten en daardoor jezelf onterecht beoordeelt. Een alternatieve uitleg is dat je mensen mist die in het hiernamaals zijn en je onbewust contact met deze mensen probeert te maken, maar je kunt ervan uitgaan dat ze jouw gevoelens zullen beantwoorden op een liefdevolle manier.   Zie ook liefde, zoenen, kussen, partners, geliefde, zwangerschap, verliefd bloemen, cadeautjes, valentijnje droomt, zielsmaatjes, kaartjes enzovoorts Aphrodite  

 

 

 

 

Hut, Boomhut 

Dromen of visioenen over een hut, boomhut vertelt je dat je je eenzaam voelt, niet begrepen, iemand die niet geaccepteerd wordt door de samenleving. Een andere uitleg is dat je dichter bij je basis wilt zijn, je wortels, je geschiedenis, je verleden, je familiewortels. Nog een andere uitleg is dat je verbonden bent met je eigen creativiteit en ontwikkelingen, Out Of The Box denken.

Een alternatief is dat je de mogelijkheden die je geboden worden niet ziet, doordat je veel te veel bezig bent met de vraag hoe je hier ooit weer uitkomt. Nog een andere uitleg is het vasthouden aan oude patronen die je niet wilt los laten. Je kunt ook denken aan het innerlijke kind, spelen en dingen compleet anders aanpakken dan dat je in eerste instantie zou doen. Zie ook barak, bouwen, hut, spelen,  bos, hout natuurDroomtuinje tuin  zomer

 


Huurder

Als je droomt of een visioen hebt dat je een huurder bent, vertelt dit over je een gebrek aan verantwoordelijkheid voor de manier waarop je leeft en je gedraagt in je leven. Een droom of visioen waarin je de verhuurder bent en een huurder hebt, vertelt je dat je klaar bent voor een echte relatie. Een alternatieve uitleg is dat je inzichten en creativiteit vanuit je hart moet gebruiken in je leven. Dan ga je van je doen spreken, mits het over iets gaat wat je echt na aan je hart ligt. Zie ook huis hotel Boerderij woning flat, kot, samen wonen geld Droom Manifestatie Training

 

  

 

 

Huwelijk, Trouwen

Dromen of visioenen over een huwelijk vertelt je over een nieuw begin, harmonie en innerlijke balans of een overgangsfase in je leven en het innerlijke huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Doorzettingsvermogen,  toewijding, kracht en de verzorgende eigenschappen en innerlijke overeenstemmingen zijn in balans. Je gaat door een belangrijke ontwikkeling in je leven die je vele mogelijkheden gaat bieden.

Een andere uitleg is dat je de eigenschappen van de persoon die je trouwt projecteert op het huwelijk, deze eigenschappen wil je bezitten om je doel te bereiken of om te groeien als persoon. Nog een andere uitleg is de balans tussen goed en kwaad, positief en negatief, de dood en wedergeboorte vindt en overwint.

Een alternatieve uitleg is de overwinning op spijt, maar ook bindingsangst, verlatingsangst en/of gevoelens die je niet kon plaatsen, maar nu een plek kunt geven. Nog een alternatieve uitleg is je persoonlijke houding tegenover een verbinding tussen twee mensen, je wilt je onafhankelijkheid en je zelfstandigheid behouden. Een alternatieve uitleg is het verlangen om een tweelingziel, zielsmaatje, gelijkgestemde, ultieme liefde te vinden. Zie ook huwelijk, huwelijksaanzoek, huwelijksakte, verloving, ring bruidsjurk, bruidegom, bruid, bruidegom bruiloft, bruiloftsgasten spiritueel  uithuwelijken   

 

 

 

 

 

Huwelijksaanzoek

 Dromen en visioenen over een huwelijksaanzoek vertelt je over de verbinding tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. De balans tussen geven en nemen, de balans vinden in jezelf, je relaties, werk, gezin, privé. Nog een andere uitleg is overwinning van oude ongezonde problemen die uit balans waren- het mystieke spirituele huwelijk. Een alternatieve uitleg is het verlangen om een tweelingziel, zielsmaatje, gelijkgestemde, ultieme liefde te vinden. Zie ook huwelijk, verloving ring bruidsjurk, bruiloft, bruid, bruidegom, bruiloftsgasten  spiritueel  uithuwelijken   

 

 


Hypnose, Hypnotiseur  

Dromen of een visioen over het onder hypnose zijn vertellen je dat je geen controle hebt over je geestelijke gesteldheid, de controle over je gedachten verloren bent onderweg tijdens je reis. Een andere uitleg is dat je jezelf beperkt voelt in je geest en ziel en daarom lijkt het of je op de automatische piloot reageert in het leven. Een alternatieve uitleg is dat je een persoon bent die graag luistert naar andere mensen en zelf geen mening heeft, maar altijd naar de pijpen van anderen danst en dat je je nu bewust wordt van je gedrag.

Als je in je droom of visioen zelf de hypnotiseur bent dan vertelt het dat je jezelf probeert bewust te maken van je gedrag, en de controle wilt nemen, en kracht aan het vinden bent om uit deze strijd te komen. Zie ook spiritueel, 3 Snelle Droom Tips Droom Visualisatie Droom Intuïtie