• Geweldige droom trainingen
  • Snel en persoonlijk contact
  • Gratis basis informatie
  • Dromen geven inzicht
Home » Blog » Droom Info » Droom Yoga

Droom Yoga

Gepubliceerd op 9 juli 2019 om 14:35

Je hebt vast wel eens gehoord van Yoga, waarschijnlijk denk je aan vloeiende bewegingen die je mind, lichaam in balans brengen enzovoorts. Jawel er bestaat ook droomyoga ( slaapmeditatie) deze vorm van yoga behoort tot een van de zes subtypes yoga, zoals beschreven door de Tibetaanse Goeroe Marpa.

De oude manier van beoefenen van de droomyoga wordt tot de dag van vandaag nog steeds door monniken uitgevoerd. Droom yoga bestaat uit zes fases.  

De monniken gebruikte de slaaptijd om contact te maken met het hogere, overleden geliefdes, de ziel, de basis en voorouders en/of wijze oudere en inspiratie voorgangers. 

 

De kunst van droom Yoga ( slaapmeditatie) is om je "Slaaptijd" goed te benutten. Je kunt denken mindfulness leren, studeren, groeien, ontwikkelen, balans vinden, rust en jezelf leren kennen zonder je grenzen te overschrijden. De Tibetanen geloven in de "slaap van onwetendheid", een toestand van de slaap waarin geen bewustzijn is.    

 

Door het betreden van een heldere toestand, word je in staat gesteld te groeien en te ontwikkelen als een persoon, je ziel, je basis en in je kern. Er zit meer achter deze verdiepende gedachte. Er wordt naast groei en ontwikkeling ook de verbinding gemaakt met je droomwereld en hoe deze vorm wordt gegeven.

 


Hoe zou je droomleven zich ontplooien?.

 
Door te leren kijken door de illusies en schaduwen van je dromen kun je begrip op de wakkerwereld (waakbestaan) vormgeven en ontwikkelen; waardoor we het leven in een nieuwdaglicht kunnen zetten en zien. Met andere woorden door bewust te worden van je dromen ben je in staat om het wakkere leven anders te zien en vooral anders in te vullen ( bewustwording van het feit dat...) Het leuke van droom yoga is dat je het liggend mag doen, je mag in slaapvallen en je mag jezelf leren kennen en ontdekken vanuit je diepste kern.

 


De oude Tibetaanse Boeddhistische oefening 1 ( 7 stappen) is er om je lucide dromen op te wekken.


Om te mediteren, communiceren met je voorouders, het hogere, overleden geliefdes, de ziel, de basis en voorouders en/of wijze oudere en inspiratie voorgangers. Word Helder en daarmee word het volgende bedoeld: Bewust zijn ervaren tussen dromen en waakbestaan Lucide Dromen!. Het is ontspanning door de focus van bewustzijn, gericht op het balanceren van je energie en stroming die er ontstaat - de tussen situatie die duidelijk wordt, inzichtelijk en tastbaar is.
Je kunt deze oefening in zittende meditatiehouding proberen maar je mag ook gaan liggen en ( zelfs in slaap vallen) want daar gaat het tenslotte over - het los laten van de controle en de innerlijke begrenzingen. 

 

Als mens hechten wij waarde aan producten "we hebben er een gevoel aan vast geplakt, dit betekend het voor mij enzovoorts", dit stukje leren los laten is de eerste stap naar de inwijding, spirituele bewustwording; de hoogste spirituele kennis en inzichten die je als ziel kunt ervaren.

 

Ik heb een 7 stappen oefening gecreëerd wil je hier meer over weten ga dan naar de trainingsmogelijkheid en ontdek! 

De oude Tibetaanse Boeddhistische oefening 2 is er om alle angsten van je dromen te overwinnen.

 

Leer jezelf te realiseren dat niets in je droom je pijn kan doen. Dat jezelf de controle hebt over hoe de droom verloopt en/of hoe het eindigt.

Een Tibetaanse boeddhistische voorbeeld hiervan is een vuur doven met je handen zodat je bewust word van het feit ( jezelf bewijzen) dat er geen enkele reden is om gevaar en pijn te ervaren. Je leert dat er geen verschil is tussen de droom, slaapstatus en je waakbestaan.

 

Het is maar hoe je kijkt, het is maar dat wat je voelt. Met andere woorden je leert dus dat dromen net zo realistisch zijn als je wakkere leven.   Visualisatie en meditatie is hierin een grote leerschool. Je kunt deze oefening in zittende meditatiehouding proberen maar je mag ook gaan liggen en ( zelfs in slaap vallen) want daar gaat het tenslotte over- het los laten van de controle en de innerlijke begrenzingen. 

 

De oude Tibetaanse Boeddhistische oefening 3 is een meditatie om je bewust te doen worden dat je droomwereld en je wakkere wereld gelijk zijn. 

 Je word je bewust van het feit dat het leven net zo realistisch en/of illusionair is als je dromen- dit komt omdat niets vast staat, in steen gebeiteld is. Er bestaat niet iets als dit moet het zijn- de reis is beschreven niet de manier waarop je er komt en/of wat je tegen komt in het leven en/of in je dromen.

Of te wel jij schrijft het manuscript, je schrijft zelf je droomdagboek, je bepaald hoe het zich ontwikkeld. Visualisatie en meditatie is hierin een grote leerschool. Je kunt deze oefening in zittende meditatiehouding proberen maar je mag ook gaan liggen en ( zelfs in slaap vallen) want daar gaat het tenslotte over- het los laten van de controle en de innerlijke begrenzingen. 

 

 

De oude Tibetaanse Boeddhistische oefening 4 is bewustwording van het feit dat objecten in je droomwereld geen inhoud  heeft. 

Nu je hiervan bewust bent, kun je stappen ondernemen om dingen te manipuleren en te controleren, beheren, aan te passen en naar je eigen hand te zetten. Begin met kleine dingen zoals een licht veertje of het aansteken van een kaars in je droom. Stel je voor je droomt dat je aan het winkelen bent, je koopt iets maar in werkelijkheid heeft dit object wat je hebt gekocht geen inhoud; het heeft geen waarde, het is een gevoel dat jezelf hebt gecreëerd. Het weerspiegeld alleen je gevoel dat je menselijk hebt gekozen- "de waarde die je het als men hebt gegeven". Visualisatie en meditatie is hierin een grote leerschool. Je kunt deze oefening in zittende meditatiehouding proberen maar je mag ook gaan liggen en ( zelfs in slaap vallen) want daar gaat het tenslotte over- het los laten van de controle en de innerlijke begrenzingen. 

  

De oude Tibetaanse Boeddhistische oefening 5 Realiseren dat alles relatief en onwerkelijk is.

 

Je realiseren ( bewust worden van het feit) dat het lichaam net zo onwerkelijk is als alle objecten om je heen. Het realiseren dat je niet het "dromers lichaam" bent dat aanwezig is in de droom, maar de droom zelf bent. Je lichaam kan op dezelfde manier worden gemanipuleerd als andere aspecten, of kan zelfs verdwijnen.

 

Of te wel je lichamelijke verschijningsvorm is niet gebonden, verbonden aan je ziel, je bron, je basis. Je bent één, je kunt alles zijn een boom, een kaars, een veertje, een dier enzovoorts. Het maakt niet uit hoe je jezelf manifesteert het is jou zielservaring - jij kiest en jijzelf laat het ontwikkelen.

Stel jezelf voor dat je een palmboom bent, je voelt je bast, je bladeren die eraf vallen, je drinkt water enzovoorts "wat voel je?... Wat wil je als palmboom". Als dit lastig zie jezelf dan voor je als kaars en/of als veertje, kristal, edelsteen. Je kunt deze oefening in zittende meditatiehouding proberen maar je mag ook gaan liggen en ( zelfs in slaap vallen) want daar gaat het tenslotte over- het los laten van de controle en de innerlijke begrenzingen.


De oude Tibetaanse Boeddhistische oefening 6 Doel bewuste focus.


Als laatste oefening is het volledig los laten van alle beperkingen en jezelf verbinden met het hogere spirituele, goden, godinnen, opgestegen meesters, engelen enzovoorts en/of daar waarmee je verbonden voelt " Doel bewuste focus" leren leggen, jezelf bewust in een bepaalde verbinding brengen. Door je hiermee te verbinden maak je verbinding met de doorgang naar verlichting, het heldere licht van leegte en spiritueel verder groeien. "De Oude Egyptenaren noemde dit proces, deze vorm van leven en spiritueel groei en leren De Inwijding".Als mens slapen we gemiddeld 25 jaar van ons leven; hoe fijn zou het zijn als we deze tijd gebalanceerd leren gebruiken waardoor je zielsgroei vanuit het hoogste onderbewuste kunt ervaren. Wie wil dat nu niet, groei en ontwikkeling van je diepste kern zonder dat je echt iets voor moet doen.

Deze oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk, doe het stapje voor stapje -elke avond voor het slapen gaan- neem je tijd voor Droom Yoga en je gaat echt kleine wonderen ervaren. Groei vanuit je diepste kern, je bron je basis waardoor je leven compleet veranderd. Alleen het is een proces van jaren, maanden enzovoorts en wordt door ieder mens anders beleeft en ervaren. 

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop founder en Blogger  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.