• Geweldige droom trainingen
  • Snel en persoonlijk contact
  • Gratis basis informatie
  • Dromen geven inzicht
Home » Blog » Droom Info » Vind je doel in 3 zelf-coaching stappen

Vind je doel in 3 zelf-coaching stappen

Gepubliceerd op 21 juni 2019 om 07:00

Ben je opzoek naar antwoorden, op de vraag?.. Wat doe ik hier op aarde, Wat mag ik doen in dit leven; Welke levensopdrachten mag ik uitvoeren, enzovoorts. Dan zijn de Vind je doel ( levensdoel, spirituele doel) in 3 zelf-coaching stappen echt iets voor je om te proberen en jezelf te ontdekken. 

Als je hiermee aan de slag gaat, onderneem je de eerste stappen om bewust te worden van het feit.... je gaat het realistisch maken - tastbaar laten worden en vooral inzicht krijgen in de richting in je leven.  De levensrichting die je via signalen, je onderbuik, je ziel aan je wordt doorgegeven.     

 

Coaching stap 1

·        Pak pen en papier en schrijf de volgende zinnen op

·        Wat vind ik het echt leukst om te doen?

·        Wat is mij unieke talent of talenten? Bv waar ben je goed in, welke eigenschappen bezit ik.

·        Wat gaat mij het meest aan mijn hart?

·        Welke dingen raken je? positief maar ook negatieve dingen

·        Waar gaan je handen van jeuken?

·        Wat vind ik echt niet leuk om te doen?

·        Wat is mijn levensdoel, of welke levensdoelen heb ik ?

·        Waarom wil of kan ik mijn levensdoel vinden?

·        Wat is mijn einddoel?

 

Ga in een goede stoel zitten en ontspan, adem diep in een uit.

Denk dan goed na en schrijf de woorden op ( je hebt meer talenten dus er zijn meer antwoorden mogelijk).

Schrijf ook je lichamelijke reactie op! Het is belangrijk dat je goed luistert naar je hart en niet naar je verstand; dus je lichamelijk reacties geven de waarheid weg, en niet je brein.

Deze Coaching stap is dan ook niet gemakkelijk omdat je sneller opschrijf wat je geestelijk denkt maar niet wat je diepe gevoelens zijn- vraag Spirit, het universum, je gidsen, helpers, god, goden, engelen, opgestegen meesters enzovoorts je hiermee te helpen.

Hoe weet je welke woorden de juiste zijn; herhaal een woord een aantal keer in gedachte en luister dan naar.  

De warmte in je hart verraad het juiste antwoordt etc.,

Luister naar je lichaam bijvoorbeeld warm worden, beven, gevoel in tenen, handen etc.

Jeuk en of drang, energie om iets te ondernemen etc.,

Kalm worden, ontspannen, warm krijgen etc.

Pijn, steken, koud; zijn dus de fouten antwoorden!

Blijf oefenen als je volledig ontspannen bent schrijf je de juiste worden die in je hoofd of die je lichamelijk voelt opkomen op.

Dit is een deel van je levensdoel (op dit moment) je levensdoel veranderd steeds als je iets nieuws hebt geleerd of een periode hebt afgesloten komt er weer iets nieuws op je pad.

De Coaching stap geeft dus inzicht in je ware zelf en je lichamelijke reactie die daar uit voortkomt, en je krijgt inzicht op de invloed van je brein op het lichaam. En natuurlijk je vind je levensdoel, waarom ben ik op aarde, wat mag ik doen in het leven, wat heb ik geleerd en wat ga ik nog leren. 

 

Coaching stap 2 

Affineren net zoals je tijdens het dagboek bijhouden hebt gedaan alleen dan ga je er dieper op in!.

Als je affirmeert herhaal je telkens een persoonlijke positieve uitspraak of gewenst te doen voor jezelf. Je zet het als het ware vast in je geheugen. Het (subdoel of doel) is duidelijk: je denken positief beïnvloeden!.
Een voorbeeld van een affirmatie is tegen je zelf zeggen 'vanaf vandaag komt er succes in mijn leven' Als je de overtuiging hebt dat dit echt gaat gebeuren en je de boodschap regelmatig herhaalt, dan wordt het werkelijkheid. Het klinkt ongelofelijk maar je zult zien dat het werkt. 


Door je persoonlijke positieve uitspraak of subdoel steeds te herhalen, vertel je jezelf hoe of je wilt voelen, gedragen of welke karaktereigenschap je wilt bezitten. Een ander voordeel is dat je zelf bewust wordt van innerlijk streven naar zelf verbetering. 

 

Voorbeeld van positieve affirmaties bekijk de affirmatielijst die ik op de pagina heb geplaatst.

 

·        Ik ben zorgzaam

·        Ik ben kundig

·        Ik kan afvallen

·        Ik ben liefdevol

·        Ik ben creatief

·        Ik heb talent

·        Ik ben sterk

·        Ik ben mooi

·        Ik ben enthousiast

·        Ik ben ontspannen

·        Ik ben moedig

·        Ik ben gul

·        Ik zit vol energie

 

 

Hoe toe te passen!.

Affirmatie kun je heel gemakkelijk toepassen dit kun je doen om op een briefje een korte zin of positief woord op te schrijven. En herhaal dit minimaal 10 keer per dag en doe het 1 week lang!. Bewaar je briefje dan op een speciale plek en gooi dit pas weg als je een ( klein subdoel) hebt bereikt. Affirmeren is positieve gedachte en dan vooral ( woorden of zinnen) in werking zetten. 

 

Coaching stap 3

 

Manifesteren en visualiseren

Je hebt vast wel eens gehoord van manifesteren; maar wat is manifesteren nu eigenlijk echt, kort gezegd: Manifesteren en visualiseren is het in werking zetten van je dromen en wensen, idee.

Het is niets meer en ook niets minder; maar gewoon je dromen overgeven en vooral duidelijk maken voor je zelf, Spirit, het universum, je gidsen, helpers, god, goden, engelen, opgestegen meesters enzovoorts 

Als je hulp vraagt aan Spirit, het universum, je gidsen, helpers, god, goden, engelen, opgestegen meesters enzovoorts dan helpen ze je met het voorbereiden van de stappen die je moet zetten om je droom uit te doen laten komen. 

Manifesteren doe je door te dromen en te dagdromen en deze wensen dus te visualiseren.  

  

Een aantal voorbeelden van manifesteren of visualiseren. 

Het verhuizen voor je zien.
De leuke nieuwe baan voor je zien.
Het beklimmen van een berg voor je zien.
Een stapel geldstukken voor je zien.
Het diploma behalen voor je zien.
De ruzie bijleggen voor je zien.
Een mooie auto voor je zien.
De droom carrière voor je zien.

 

 

Hoe toe te passen!. 

Visualiseren is een beeld, je droom, wens, idee voor geestelijke oog nemen ( dat wat je wilt bereiken)

Heel belangrijk is dat je de droom niet in het detail moet zien; dus geen eisen stellen. Laat die details over aan Spirit, het universum, je gidsen, helpers, god, goden, engelen, opgestegen meesters enzovoorts zij zullen iets voor je inwerking zetten wat nog beter is dan dat je kunt dromen en verwachten in je leven. 

Je kunt veel beter je droom een paar keer vlak achter elkaar herhalen, zodat de wens in werk kan worden gesteld.

Nu je hebt gewenst, doe je ogen dicht!

Probeer je zelf op een tijdslijn te zien staan, maar denk er aan houd het plaatje in je gedachte. Adem goed in en loop dan naar het punt op de tijdslijn, dat reëel is. 

Wanneer wil jij dat je droom of wens, idee uit kan komen.

Het is van belang dat je het echt meent want opdat moment manifesteer je droom of wens en idee.

Vervolgens ligt het vast voor de toekomst je gaat er nu naar toe leven, en je er op voorbereiden. Op het juiste moment zal het zich aan je openbare. En je zult zien dat je krijgt wat je wilde of zelfs nog iets beters.

Vervolgens ga verder je dromen te manifesteren en visualiseren doormiddel van dagdromen, wensen en idee op een stuk papier schrijft en dus tijdsgebonden en realistische maakt.

Noteer een datum van te realiseren wens ( maar niet te ver vooruit! ) omdat de kans dat je het gaat behalen steeds kleiner wordt; je wensen, doelen verdwijnen naar mate de tijd verstrijkt, en vooral verzwakken en niet meer realistische zijn. ( je vergeet het of hebt er geen tijd meer voor omdat je leven veranderd is) Dus hooguit 3 jaar vooruit!

Steek een kaars aan in de kleur die je mooi vind, vouw je het briefje op en zeg in je zelf dat naar deze datum gaat werken om je wensen en dromen te realiseren. Je zult zien dat deze dan uit gaan komen of zelf nog beter dan je had kunnen dromen. Doe je wens in een envelop; die je pas opent op het moment dat je wens is uit gekomen. En blaas de kaars ( waxinelichtje) weer uit! 

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Miranda
een jaar geleden

Bedankt voor het delen 🤗hier kan ik wat mee

❤️Miranda